Frisk luft – med värmeåtervinning

Smarta effektiva system för Decentraliserad Ventilation med Värmeåtervinning

Smart ventilation med värmeåtervinning

Klimat KX är samlingsnamnet på en ny generation systemlösningar för decentraliserad bostadsventilation med värmeåtervinning som passar perfekt för ny- och ombyggnationer. Med diskret design smälter det in i bostadsmiljön och är unikt på marknaden när det gäller både optimalt luftflöde och minimala ljudnivåer.

De innovativa systemen Klimat KX SmartFan och Klimat KX ObjektFan+ är resultatet av många års forskning och utveckling, som ger dig framtidssäkra lösningar i toppklass vad gäller energiförbrukning, miljövänlighet och användarvänlighet. Tekniken är baserad på kvalitetskomponenter som dämpar ljudet, optimerar luftflödet och sist men inte minst återvinner värme upp till 91%. Men prestanda är inte allt: bara när effektiv teknik möter kompakt design och användarvänlighet blir det en perfekt kombination.

Där frisk luft behövs

SmartFan eller ObjektFan+ enheterna installeras efter behov i alla rum där frisk luft behövs, t.ex. vardagsrum, sovrum och lekrum. Ett system omfattar minst två SmartFan eller ObjektFan+ enheter som arbetar parvis och styrs av en styrpanel. Monteringen sker alltid i yttervägg, det behövs alltså inga dyra och underhållskrävande ventilationskanaler.

Det flexibla och intuitiva premium systemet. Med unika ljud- och flödesoptimerade designkåpor. Möjlighet att individuellt styra tre olika zoner med styrpanel TOUCH. Smart tillval: plug-in sensor för automatisk temperatur- och fuktstyrning.

– värmeåtervinning upp till 91%
– mycket tyst – från 11 dB(A)
– upp till 46 m3/h luftflöde
– upp till 3 par SmartFan per styrpanel

Det enkla men effektiva standard systemet. Med styrpanel EASY väljer du värmeåtervinning eller vädringsläge + hastighet, sedan gör enheterna jobbet. Som alla Klimat KX system enkel att installera, använda och underhålla.

– värmeåtervinning upp till 90%
– tyst – från 14 dB(A)
– upp till 43 m3/h luftflöde
– upp till 2 par ObjektFan+ per styrpanel

Klimat KX SmartFan D – Lösning för vindsvåningar

SmartFan D är den smarta taklösningen för vindsvåningen. Systemet är kompatibelt med nästan alla lutande tak och passar in elegant med inredning och yttertak. SmartFan D har kondensavlopp – som alla Klimat KX-system.

Klimat KX SmartFan L – Lösning för fönster och fasad

SmartFan L har en 60 mm tjock isoleringsplatta med inbygg luftkanal som monteras bakom fasaden. Luftintag monteras dolt i fönstersmygen.
Tack vare ett innovativt 180° plug-in-system kan SmartFan L monteras i fönstret på antingen vänster eller höger sida.

Klimat KX SmartFan K – Lösning för källare

SmartFan K med automatisk sensorteknik transporterar fuktig och dålig luft från källare. Detta system förhindrar mögel och uppnår värmeåtervinning på upp till 91%. Det rostfria stålluftsuttaget ligger över marknivå och smälter väl in med de flesta omgivningar.

Klimat KX SmartFan – Bäst i klassen

SmartFan installeras efter behov i alla rum där frisk luft behövs, t.ex. vardagsrum, sovrum och lekrum. Ett system består av minst två enheter som arbetar parvis och styrs av en styrpanel. Med diskret design smälter enheterna in i bostadsmiljön och är unikt på marknaden när det gäller både optimalt luftflöde och minimala ljudnivåer

Badrumsfläkt Klimat K7 – Sju fläktar i en

Den prisbelönta svensktillverkade multifunktionsfläkten Klimat K7 tar automatiskt och effektivt bort fukt och dålig lukt i badrummet, toaletten eller tvättstugan.

Frisk luft - så funkar det

Spela videoklipp