Ekhagens Studentbostäder

KundHusgruppen Modulsystem i Jönköping AB

Webbplats Visa webbplats

När Husgruppen Modulsystem i Jönköping AB fick problem med fukt och kondens i sina studentlägenheter kontaktade dem Klimatfabriken.
Lösningen: Badrumsfläkt Klimat K7 i samtliga 347 st lägenheter.

 

Objekt: Ekhagens Studentbostäder
Antal enheter: 347 st Badrumsfläkt Klimat K7
Färdigställt: 2016-2018
Referens: Simon Nuay, Verksamhetschef

Husgruppen Modulsystem i Jönköping AB:
Husgruppen Modulsystem i Jönköping AB äger och förvaltar Ekhagens Studentbostäder. Området Ekhagen ligger centralt i Jönköping, nära till högskolan, Jönköping city, A6 shoppingcenter och allmänna kommunikationer. Ekhagens Studentbostäder består av 347 st prefabricerade lägenheter (modulhus), flera av dem med utsikt mot Vättern. Lägenheterna är ca 19 kvm, fullt möblerade och utrustade med kökspentry och stort badrum med dusch och wc. På området finns också ett aktivitetshus med rekreationslokaler, studierum och tvättstuga

Beskrivning av projektet:
I varje badrum var det från fabrik installerat en enklare typ av badrumsfläkt. En tid efter att de första hyresgästerna flyttat in uppstod problem.

– De fläktar som fanns installerade från fabrik höll inte vad de lovade, vi fick problem med fukt och kondens i badrummen, berättar Simon Nuay, Verksamhetschef.
Vi kontaktade Hans Eliasson på Klimatfabriken som visade på fördelarna med Klimat K7, och efter att ha provat K7 i ett par lägenheter bestämde vi oss för att byta ut samtliga tidigare installerade fläktar, fortsätter Simon.

Vad gjorde att valet föll på Klimatfabriken och Klimat K7?
Den låga ljudnivån, enkelheten vid installation och underhåll. Att den gör vad den ska, håller fukten borta och skapar en bra ventilation i lägenheterna.

Installation?
Fläktarna var föredömligt enkla att installera. De gamla befintliga väggrören var dock för korta, men det löstes enkelt med Klimatfabrikens teleskoprör.

Kundservice?
Klockrent, vi är väldigt nöjda med Klimatfabriken.