Klimat K7 – Årets bästa produktnyhet

Nordbyggs guldmedalj för årets bästa produktnyhet 2016 har tilldelats Klimatfabriken. Priset delades ut den 7 april på Nordbygg 2016 på Stockholmsmässan i Älvsjö. Företaget fick priset för fläkten Klimat K7 – sju fläktar i en.
Juryns motivering till valet av vinnare av Nordbyggs guldmedalj lyder:
”Skenbart enkel men fylld med multifunktionell teknik. På ett försynt sätt är denna produkt en energisnål hjälpreda i klimatarbetet – Nordbyggs Guldmedalj 2016 tilldelas Klimat K7 från Klimatfabriken.”
Bakom priset står Nordbygg, tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst.
Hinner knappt med att fira
På Klimatfabriken är det full fart, trots den prestigefulla guldmedaljen. Alla i företaget är inblandade företagets framgång.
–     Nordbyggs Guldmedalj för Bästa produktnyhet är ett fantastiskt erkännande till Klimatfabriken och vår badrumsfläkt Klimat K7, säger en trött men mycket glad Mikael Borg, VD på Klimatfabriken. Klimat K7 har endast funnits på marknaden sex månader och att kunderna med så kort varsel tagit denna produkt till sitt hjärta är den finaste utmärkelse vi någonsin kunnat önska oss!
Kunder och vänner ringer och gratulerar alla inblandande. Kommentarer som ” Grattis till Guldmedaljen hälsar en nöjd användare av produkten!” och ” Världsklass och rättvist! – Stort grattis till Klimatfabriken!” kommer in löpande via telefon, mejl och Facebook under dagen. Att även orderstocken växt kraftigt under dagen är ju ytterligare ett plus tillägger Mikael
Mikael fortsätter:
–     Det var tydligen en väldigt jämn kamp om medaljen men juryn enades till slut och det är vi förstås mycket glada för. Enligt Erik Hellqvist, vd på Svensk Byggtjänst, så fick vår fläkt dessutom klart flest röster från de som röstat via hemsidorna.
En glad Håkan Friberg, teknisk chef på Klimatfabriken, förklarar vad som gett Klimat K7 en sådan framgång på kort tid:
–     Det är en helt ny typ av fläkt som med sina sju enkla installationsfunktioner förenklar både för såväl installatören som för husägaren med de smarta justeringsmöjligheterna.
Den vinnande fläkten är både miljövänlig, tyst, funktionsrik och energisnål men har också ett flertal unika funktioner. Till exempel en självkalibrerande motor som känner av och kompenserar sitt varvtal om exempelvis vindmotståndet ökar i ventilationskanalen. Den nya fläkten drar endast 3 watt och ljudnivån är låga 17 dB.
Juryn bakom Nordbyggs guldmedalj
Förutom Erik Hellqvist ingår även följande i personer i juryn: Peter Söderberg, projektchef för Nordbygg, Björn Florman, Materialbiblioteket, Staffan Åkerlund, chefredaktör på Byggindustrin, Jörgen Hallström, kommunikationskonsult på Cloudberry Urban Souls samt Monica Björk, vd Byggmaterialindustrierna.
img_k7_flip_medalj

Senaste nyheter